LioChrups mix owoców Zdrowo Posypane
Data wysyłki produktu - Jutro
Pod nazwą LioChrupsy kryją się owoce liofilizowane w plasterkach, kawałkach i w całości. Znajdziesz tu: ananasy, wiśnie, banany, truskawki i czerwone porzeczki.
LioChrups mix owoców
Chrup na zdrowie! Oto prosty sposób na pyszną i zdrową przekąskę: LioChrupsy Zdrowo Posypane!
Pod nazwą LioChrupsy kryją się owoce liofilizowane w plasterkach, kawałkach i w całości. Znajdziesz tu: ananasy, wiśnie, banany, truskawki i czerwone porzeczki.
Paczuszka LioChrupsów to idealna porcja owoców, którą możesz ze sobą zabrać do szkoły, pracy albo na wycieczkę
Naturalny, prosty skład
Składniki: owoce liofilizowane. Ananas 20%, wiśnia 20%, banan 20%, truskawka 20%, czerwona porzeczka 20%.
Masa netto: 30g
Wyprodukowano w Polsce.
Produkt ogólnego przeznaczenia żywieniowego.
Wybierz produkty Zdrowo Posypane i ciesz się smacznymi i zdrowymi owocami przez cały rok!
LioChrupsy mają wiele zalet:
- w 100% naturalne, nie zawierają sztucznych aromatów, barwników, substancji konserwujących;
- bez dodatku cukrów - tylko naturalnie występujące cukry;
- smak, kolor i aromat świeżych owoców;
- naturalne źródło witamin i składników mineralnych;
- idealna przekąska, którą możesz zabrać do szkoły, pracy czy na wycieczkę;
- doskonale sprawdzą się jako dodatek do owsianek, kaszek, musli i jogurtów;
- idealne do deserów i wypieków cukierniczych: tortów, babeczek, muffinów;
- owoce zamknięte w poręcznym opakowaniu z zamykaną struną;
- produkt wegański.
Liofilizacja to jedna z najskuteczniejszych metod utrwalania żywności. Zabezpiecza owoce i warzywa przed zepsuciem, a dzięki niej zachowują one swoje wartości odżywcze oraz niepowtarzalny smak, kolor i aromat. Za sprawą liofilizacji możesz cieszyć się sezonowymi warzywami i owocami przez cały rok, nawet w środku zimy!
W odróżnieniu od suszonych owoców, owoce liofilizowane nie tracą cennych witamin i minerałów. Dlaczego? Chodzi o temperaturę w jakiej prowadzone są procesy suszenia oraz liofilizacji. W przypadku owoców suszonych za ubytek witamin odpowiada wysoka temperatura. W procesie liofilizacji temperatura jest bardzo niska, ale nie wpływa ona negatywnie i tym samym owoce pozostają bogate w witaminy, tak ważne dla naszych organizmów. Ważny jest również fakt, że do chrupiących owoców nie dodaje się szkodliwych konserwantów, które dodawane są do owoców suszonych.
No customer reviews for the moment.