Grysik truskawkowy Zdrowo Posypane
Data wysyłki produktu - Jutro
Oto prosty sposób na pyszną i zdrową przekąskę: grysik Zdrowo Posypane! Pod nazwą grysiku kryją się owoce liofilizowane w małych kawałkach. Ich forma umożliwia dodanie ich do różnego rodzaju posiłków.
Grysik truskawkowy Zdrowo Posypane
Syp na zdrowie! Oto prosty sposób na pyszną i zdrową posypkę: grysik Zdrowo Posypane!
Pod nazwą grysiku kryją się owoce liofilizowane w małych, chrupiących kawałkach, dzięki czemu łatwo dodasz je do różnego rodzaju posiłków. W ten sposób otrzymasz urozmaicone i pyszne śniadania, desery i dania w zaledwie kilka sekund.
Naturalny, prosty skład
Składniki: truskawki liofilizowane.
Masa netto: 30g
Wyprodukowano w Polsce.
Produkt ogólnego przeznaczenia żywieniowego.
Wybierz produkty Zdrowo Posypane i ciesz się smacznymi i zdrowymi owocami przez cały rok!
Propozycje zastosowania grysiku:
- dodaj do ulubionego mleka lub jogurtu;
- dodaj do: owsianki, kaszki, ryżu, musli, sera białego, galaretki;
- wykorzystaj jako pyszną, kolorową posypkę do ulubionego deseru, lodów, tortu, budyniu;
- dodaj do ciasta na: placuszki, muffiny, gofry, bułeczki, kluski leniwe, ciasteczka;
- dodaj do sałatki;
- dodaj do sosu lub dipu;
- dodaj do: herbaty, lemoniady, drinka;
- chrupiący grysik to także idealny pomysł na samodzielną przekąskę.
Grysik truskawkowy ma wiele zalet:
- w 100% naturalny, nie zawiera sztucznych aromatów, barwników, substancji konserwujących;
- bez dodatku cukrów - tylko naturalnie występujące cukry;
- smak, kolor i aromat świeżych truskawek;
- naturalne źródło witamin i składników mineralnych;
- owoce zamknięte w poręcznym opakowaniu z zamykaną struną;
- produkt wegański.
Liofilizacja to jedna z najskuteczniejszych metod utrwalania żywności. Zabezpiecza owoce i warzywa przed zepsuciem, a dzięki niej zachowują one swoje wartości odżywcze oraz niepowtarzalny smak, kolor i aromat. Za sprawą liofilizacji możesz cieszyć się sezonowymi warzywami i owocami przez cały rok, nawet w środku zimy!
W odróżnieniu od suszonych owoców, owoce liofilizowane nie tracą cennych witamin i minerałów. Dlaczego? Chodzi o temperaturę w jakiej prowadzone są procesy suszenia oraz liofilizacji. W przypadku owoców suszonych za ubytek witamin odpowiada wysoka temperatura. W procesie liofilizacji temperatura jest bardzo niska, ale nie wpływa ona negatywnie i tym samym owoce pozostają bogate w witaminy, tak ważne dla naszych organizmów. Ważny jest również fakt, że do chrupiących owoców nie dodaje się szkodliwych konserwantów, które dodawane są do owoców suszonych.
No customer reviews for the moment.